måndag 5 februari 2007

Hej och välkommen!

Det här är bloggen om konstprojektet INGO.

INGOs konst består av små konstigheter i vardagen som för den förbipasserande kan verka svåra att förstå. Tanken med konsten är just att den skall förvirra och plantera ett litet frö som personen bär med sig under dagen - eller livet.

Projektet ligger i startgroparna och hittils har endast två konstverk uppförts. En burk dipsås från Max på en gångväg i trakterna av Tiundaskolan samt en lapp med texten "Darn! Nu har jag gjort det igen!!" på en anslagstavla i Universitetslokalerna i Engelska parken. Båda konstverken är uppförda i Uppsala.

Hittills verkar INGO bara i Uppsala men det är INGOs förhoppning att verksamheten skall sprida sig till andra delar av, i första hand, Sverige. Så om du är intresserad av att bli medarbetare i projektet: skriv en kommentar.

INGO är, förutom smeknamns-namne med Ingemar Johansson, boxaren, en förkortning av incognito dvs. okänd. Det är alltså INGOs önskan att till stor del verka i det fördolda.

INGO sätter inga gränser för vad som accepteras som konst, dock är det INGOs önskan att konstverken som uppförs på ett eller annat sätt signeras med "INGO". Signaturen får gärna var lite dold eller svår att uppfatta, men om tydlighet krävs går det också bra.

De uppförda konstverken kommer att omnämnas i denna blogg.

Inga kommentarer: